Vilken bingosajt du än väljer, så kommer du att mötas av ett stort antal bonuserbjudanden. Det är förstås trevligt, och något som man ska vara tacksam för. Men det gäller också att hålla ordning på hur dessa bonusar fungerar, och vad de ställer för krav på motprestation. Gratis pengar är ju inte alltid helt gratis, De bonusar som finns kommer vanligtvis i två huvudformer: Registreringsbonusar och insättningsbonusar.

 

Registreringsbonusar

En registreringsbonus är något som du får enbart för att registrera dig på en viss bingosajt. Denna är vanligtvis inte speciellt hög, och är mest till för att du ska kunna bekanta dig lite med bingosajten i fråga. naturligtvis är det också helt mot reglerna att försöka få ut denna mer än en gång, genom att registrera sig under mer än ett namn.

 

Insättningsbonusar

Detta är den vanligaste formen av bonusar. Normalt fungerar den så att den insättning du gör matchas upp till ett visst belopp. Störst bonus får man oftast vid första insättningen, som oftast matchas till 100 % upp till en hyfsat stor summa. Insättningsbonusar efter den första förekommer också, men med lägre matchningsprocent och maxnivå. Dessa senare insättningsbonusar gäller oftast inte alla insättningar, utan är tidsbegränsade. Vissa sajter erbjuder dock bonusar till varje insättning.

 

De flesta bonusar har även ett omsättningskrav, som förhindrar att du kan ta ut den direkt. Omsättningskravet betyder att du måste omsätta bonusen ett visst antal gånger innan du kan ta ut eventuella vinster. Ett omsättningskrav på till exempel tio gånger betyder att du måste spela för tusen kronor för att kunna ta ut vinster från en bonus på hundra kronor i reda pengar. Omsättningskrav gör att de flesta bonusar är rätt så svåra att omvandla till reda pengar. Om man ser bonusarna som ett sätt att tjäna pengar kan man därför lätt bli besviken. Men om man ser dem som ett sätt att kunna spela mer bingo, med möjligheten att vinna, så fungerar de utmärkt. Det är ju inte så konstigt att det kan vara svårt att omvandla bonusarna till riktiga pengar: bingosajterna skulle knappast överleva om så var fallet. Eller så skulle de inte erbjuda några bonusar över huvud taget. Och det vore ju synd.